ГоловнаСвіт

В одному з округів Вірджинії на день закрилися школи через "ісламістське" домашнє завдання

Прості американці побоюються радикалізації своїх дітей.

Усі школи в окрузі Огаста американського штату Вірджинія закрили сьогодні через "ісламістське" домашнє завдання.

Як повідомляє телеканал CNN, скандал спровоковано вивченням каліграфії.

Суперечливе домашнє завдання
Фото: Стоп-кадр із відео CNN
Суперечливе домашнє завдання

"Це - шахада, свідоцтво віри в ісламі, написане арабською. Спробуй перемалювати її. Це допоможе тобі уявити всю художню складність каліграфії", - йшлося в запропонованому учням завданні.

Шахада дослівно перекладається як "свідчення" і вважається першим, головним стовпом ісламу. Вона говорить: "Свідчу, що немає Бога, крім Аллаха, і свідчу, що Мухаммед - пророк Аллаха". У Середньовіччі триразове проголошення шахади "зі щирістю в серці" перед офіційною особою означало прийняття ісламу.

Завдання спровокувало шквал повідомлень у соціальних мережах і громадське невдоволення, в результаті чого влада штату вирішила закрити всі школи в окрузі Огаста на один день. "Школи будуть закриті протягом всієї п'ятниці, хоча загрози учням немає", - йдеться в заяві освітньої влади.

Телеканал повідомляє, що деякі обурені батьки подумали, що їхніх дітей хочуть схилити до прийняття ісламу. Вони закликали звільнити вчительку, однак та у відповідь заявила, що не придумувала це завдання сама, а взяла його з підручника зі світових релігій.

Телеканал Fox також розповів про схожий епізод, який стався наприкінці листопада. Тоді в одній зі шкіл Юти учням запропонували зробити пропагандистський плакат угруповання "Ісламська держава". Керівництво навчального закладу попросило вибачення за інцидент.

One concerned parent said: "In light of what happened in Paris, is that the reason for this assignment? I feel a...

Posted by Fox 13 News on Thursday, November 19, 2015

Терористичне угруповання "Ісламська держава" контролює частину території Іраку та Сирії й улітку 2014 року проголосило там халіфат. Жертвами бойовиків стали кілька тисяч мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram