ГоловнаСвіт

Авіація арабської коаліції розбомбила шпиталь "Лікарів без кордонів" у Ємені

Про загиблих і поранених не повідомляється

Авіація арабської коаліції розбомбила шпиталь "Лікарів без кордонів" у Ємені.

Про це йдеться у Twitter "Лікарів без кордонів".

"Будівля "Лікарів без кордонів" у єменському місті Саада зазнала кількох ударів з повітря минулої ночі. Всередині були пацієнти та працівники", - йдеться у повідомленні. Про загиблих і поранених не повідомляється.

Громадянська війна в Ємені, однією зі сторін конфлікту якої є бойове крило повстанців-хоуситів - шиїтський рух "Ансар Аллах", триває кілька років. Хоусити виступають проти суннітського єменського президента Абд Раббо Мансура Хаді і його уряду. На початку 2015 року повстанці захопили столицю країни Сану і розгорнули наступ на південь.

Після того як хоусити в березні взяли стратегічно важливий для президента Аден, він втік до Саудівської Аравії. Наприкінці того ж місяця коаліція, очолювана саудівцями, почала військову кампанію проти повстанців з метою повернення Хаді до влади.

Раніше у жовтні повідомлялося, що авіація арабської коаліції помилково завдала авіаударів по двох весіллях, однак коаліція заперечила свою причетність до цих обстрілів. Крім того, 18 жовтня повідомлялося, що ВПС коаліції завдали помилкового удару по союзних силах. Тоді загинули 30 солдатів, ще 40 людей були поранені. Того ж дня офіційна влада у вигнанні погодилася на переговори з повстанцями.

3 жовтня унаслідок удару американських ВПС було зруйновано шпиталь "Лікарів без кордонів" в афганському Кундузі. Через інцидент загинули 30 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram