ГоловнаСвіт

Землетрус в Афганістані та Пакистані забрав життя 260 осіб

Кількість смертей може виявитися значно більшою.

Землетрус в Афганістані та Пакистані забрав життя 260 осіб
Фото: EPA/UPG

В Афганістані, Пакистані й Індії тривають рятувальні та пошукові роботи в районах, які постраждали в понеділок від землетрусу магнітудою 7,5 бала, епіцентр якого був у районі гряди Гіндукуш на афгано-пакистанському кордоні.

За останніми даними, загинули 260 осіб, а сотні жителів постраждали. Поштовхи від землетрусу відчули також жителі центральноазійських країн і навіть Новосибірська. З усіх уражених землетрусом країн надходять повідомлення про сотні поранених, повідомляє "Бі-бі-сі".

Найближчим до епіцентру землетрусу стало місто Файзабад, що в Афганістані. За оцінкою Геологічної служби Сполучених Штатів, осередок землетрусу залягав на глибині близько 200 км. Як кажуть експерти, якби землетрус стався ближче до поверхні, руйнування були б іще масштабнішими.

За останніми даними, в Пакистані стихія забрала життя щонайменше 214 осіб, в Афганістані - 52, понад 1800 осіб отримали травми. В афганській провінції Тахар тиснява в школі для дівчаток під час землетрусу призвела до загибелі 12 учениць, ще 25 дівчаток були поранені.

У Пакистані більшість повідомлень про загиблих надходять із північних районів країни. Через нестачу комунікації та інфраструктури кількість смертей у цих районах може виявитися дуже високою.

2005 року землетрус схожої магнітуди на півночі Пакистану забрав життя більш ніж 18 тис. громадян країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram