ГоловнаСвіт

У Пакистані, Індії та Афганістані стався землетрус магнітудою 7,5 (оновлено)

При цьому на півночі Індії зафіксовано ще один землетрус.

Землетрус магнітудою 7,7 стався на півночі Пакистану

Про це повідомляє у своєму твіттері агентство Рейтер з посиланням на Геологічну службу США.

Відлуння землетрусу відчули також у сусідніх Індії та Афганістані.

Оновлено: Як повідомляє "Интерфакс", відгомін землетрусу долинув до Казахстану, Узбекистану, Таджикистану та Киргизстану.

Епіцентр землетрусу припав на гірську систему Гіндукуш і знаходився за 254 кілометри на північний схід від Кабула. За даними

Рейтер, у Кабулі загинули принаймні 17 осіб, у Пакистані є дані про 36 жертв. При цьому наголошують, що один із найбільш трагічних інцидентів стався в Афганістані. Там у тисняві після землетрусу загинули 12 дівчаток, які, за даними агентства, намагалися евакуюватися з будівлі школи.

Зазначають також, що Геологічна служба США знизила свою оцінку потужності землетрусу з 7,7 бала до 7,5.

За інформацією пакистанської газети

Dawn, у результаті землетрусу загинули 52 людини, постраждали понад 300.

Крім того, на півночі Індії зафіксовано ще один землетрус. Його магнітуда становила 7,5. Підземні поштовхи також відчувалися в Делі.

Жителі регіонів повідомляють у Твіттері про жертв і завалені будівлі. Там само з'явилася інформація, що в деяких районах на півночі Індії зник стільниковий зв'язок. У зв'язку із цим наголошують, що кількість жертв може зрости, оскільки інформація з деяких районів, розташованих біля епіцентру землетрусу, поки що не надходила.

Нагадаємо, 25 квітня в Непалі стався землетрус магнітудою 7,9, епіцентр містився за 82 кілометри на північний захід від Катманду, вогнище залягало на глибині 15 кілометрів. 12 травня зафіксували нові серйозні поштовхи - магнітуда становила 7,4. Епіцентр знаходився за 76 кілометрів на схід від Катманду. Осередок землетрусу залягав на глибині 18,5 кілометра. Жертвами стихії стали більш ніж 8,5 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram