ГоловнаСвіт

ВООЗ: сосиски і бекон спричиняють рак

Фахівці вважають, що свіже м'ясо також є канцерогеном.

ВООЗ: сосиски і бекон спричиняють рак
Архивное фото
Фото: susanin.udm.ru

М'ясо, перероблене у вигляді сосисок, котлет, бекону чи шинки, містить речовини, які спричиняють рак.

До такого висновку прийшли фахівці

Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), повідомляє ВВС. На думку представників організації, концентрація канцерогенів у цих продуктах не менша, ніж в азбесті чи миш'яку, пише The Daily Mail.

З доповіді випливає, що 50 грамів переробленого м'яса на день - це менш ніж два шматочки бекону - збільшує ризик розвитку онкологічних захворювань кишківника на 18%.

У ВООЗ вважають, що свіже м'ясо також є канцерогеном, воно лише трохи менш небезпечне, ніж консерви, зазначає The Daily Mail. Водночас експерти зазначають, що м'ясо одночасно є корисним для здоров'я людини, пише ВВС.

М'ясо обробляють, щоб збільшити термін його придатності або підсилити його смак, для чого його вудять, консервують, солять або додають консерванти. У ВООЗ зазначають, що саме це і може збільшувати ризик розвитку раку.

"Для людини ризик розвитку колоректального раку (раку кишківника - ред.) через споживання обробленого м'яса залишається невеликим, але цей ризик збільшується з кількістю споживаного м'яса", - заявив представник ВООЗ, доктор Курт Стрейф (Kurt Straif).

Зараз ВООЗ оновлює перелік небезпечної їжі, що обумовлено зростанням раковим захворювань. Тільки у Великобританії від раку щороку помирають понад 150 тис. осіб. Як вважають фахівці, рішення ВООЗ внести перероблене м'ясо в так звану "енциклопедію канцерогенів" може призвести до кризи в сільському господарстві, а також вдарити по підприємствах фастфуду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram