ГоловнаСвіт

Удар арабської коаліції призвів до загибелі 36 співробітників фабрики в Ємені

Під удар потрапив завод з виробництва бутильованих напоїв

Удар арабської коаліції призвів до загибелі 36 співробітників фабрики в Ємені
архив
Фото: EPA/UPG

На півночі Ємену в результаті бомбардування повітряними силами коаліції на чолі з Саудівською Аравією загинули 36 мирних жителів.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Під удар потрапив завод з виробництва бутильованих напоїв у провінції Хадджа (Hajjah).

"Тіла 36 робочих вже витягли. Багато хто з них обгоріли або були розірвані на частини", - повідомив агентство один з очевидців.

У суботу, 29 серпня, в столиці Ємену Сані недалеко від будівлі посольства США вибухнув начинений вибухівкою автомобіль. Мета нападу залишається неясною. Повідомлень про жертви не надходило.

У середині серпня правозахисники з Amnesty International звинуватили Саудівську Аравію, завдаючи ударів по єменських містах Сані, Адені і Таїзі, у скоєнні військових злочинів. За словами представників організації, у конфлікті вже загинули понад 4 тис. осіб, половина з них - мирні жителі.

У вересні 2014 року Сану захопили шиїтські повстанці-хусити, незадоволені владою країни. Вони розгорнули наступ на південь. Після того, як повстанці взяли Аден - останній великий оплот президента Абду Раббі Мансуру Хаді, глава держави в березні 2015 року втік до Саудівської Аравії. Наприкінці місяця коаліція, очолювана саудівцями, почала військову кампанію проти хоуситів з метою повернення Хаді до влади. У результаті повітряних атак загинули сотні єменців. У середині липня війська, які підтримують колишнього президента, за сприяння сил коаліції захопили портове місто Аден на півдні країни, бої за який тривали з весни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram