ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІД підірвали в Пальмірі три давні колони з прив'язаними до них людьми

За даними правозахисників, екстремісти не повідомила місцевих жителів, кого вони вбили і за що.

Бойовики ІД підірвали в Пальмірі три давні колони з прив'язаними до них людьми
Город Пальмира, Сирия
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) підірвали три древні колони в сирійській Пальмірі, прив'язавши до них трьох осіб.

Про це повідомляє The Daily Express.

За словами представника правозахисної організації "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR), екстремісти не повідомили місцевих жителів, кого вони вбили і за що. "Ніхто не бачив самої страти", - цитує його видання.

Як зазначає "Аль-Арабія", це перший випадок, коли бойовики ІД суміщають знищення історичних пам'яток у Пальмірі з убивством людей.

Античне місто Пальміра, що є пам'яткою зі списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, перебуває під контролем бойовиків ІД із травня 2015 року. Відтоді вони поступово знищують культурні цінності. На початку жовтня бойовики підірвали Тріумфальну арку, побудовану древніми римлянами в кінці II століття нашої ери на честь перемоги над парфенянами.

4 вересня бойовики ІД зруйнували в Пальмірі три похоронні вежі, зведені в період зі 103 по 44 рік до нашої ери. 1 вересня ООН підтвердила інформацію про знищення античного храму Бела, а за тиждень до того ЗМІ повідомили про підрив храму Баал-Шаміна. 19 серпня з'явилася інформація про те, що бойовики ІД стратили на центральній площі стародавнього міста головного доглядача Пальміри Халеда Асаада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram