ГоловнаСвіт

Латвія побудує паркан вздовж кордону з Росією

Балтійська держава за допомогою загородження розраховує обмежити потік нелегалів із РФ.

Латвія побудує паркан вздовж кордону з Росією
(Архивное фото)
Фото: euroradio.fm

Латвія побудує паркан на окремих ділянках російсько-латвійського кордону, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство BNS.

Загальна протяжність таких ділянок становитиме 90 км, заявив глава МВС Латвії Ріхард Козловскіс в інтерв'ю агентству.

"Це було б необхідно не для того, щоб спорудити між Росією і Латвією "Китайську стіну", а для обмеження потоку нелегальних іммігрантів", - пояснив Козловскіс. Він нагадав, що цього тижня затримали 10 в'єтнамців-нелегалів, які, за його даними, проникли в Латвію з Росії.

Планується, що в рамках проекту облаштування кордону паркан буде чергуватися з камерами відеоспостереження і сенсорними системами. Виконуючи цей проект облаштування кордону, Латвія охороняє також інші країни ЄС, оскільки, за словами міністра, "зрозуміло, що жодна із затриманих осіб залишатися в Латвії зовсім не хоче".

"Нам належить створити систему, яка запобігла б можливості перетнути кордон, або хоча б зробити так, щоб були незаперечні докази наявності слідів", - сказав чиновник.

Цього року на проект облаштування східного кордону уряд Латвії виділив півмільйона євро, наступного року - понад 3 млн євро.

Протяжність російсько-латвійського кордону становить близько 270 км.

Нагадаємо, МЗС Латвії вважає справою честі покарати винних в розгромі виставки про Майдан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram