ГоловнаСвіт

Тисячі німців вийшли на акції проти біженців у Саксонії

Протестувальники хотіли сформувати "живий кордон" на шляху біженців із Близького Сходу на кордоні з Чехією

Кілька тисяч прихильників антиісламістського руху PEGIDA ("Патріоти Європи проти ісламізації Заходу") вийшли на акції проти політики німецької влади з прийому біженців у кількох містах німецької землі Саксонія.

Про це повідомляє MDR.

У місті Зебніц біля кордону з Чехією на демонстрацію вийшли близько 2,5 тис. осіб, які хотіли сформувати "живий кордон" на шляху біженців з Близького Сходу, однак поліція не дозволила їм це зробити. Вони йшли під гаслами "Преса бреше" і "Меркель мусить піти", вимагаючи надання притулку тільки тим біженцям, які зазнають на батьківщині політичного переслідування.

Мер міста Міке Рукх заявив, що не поділяє поглядів протестувальників, підкресливши, що "простих відповідей на складні питання не буває". Пастор місцевої протестантської церкви додав, що не розуміє, що спонукає протестувальників, адже біженців у місті вже розмістили, і жодних інцидентів не зареєстровано.

Кілька тисяч людей вийшли також на вулиці Плауена, Хемніца і Герліца. У Герліці на контрдемонстрацію прихильників приїзду біженців вийшли 500 осіб.

В останні роки Німеччина є лідером Євросоюзу за кількістю прийнятих мігрантів та біженців. Тільки у серпні в країні зареєстрували понад 100 тис. претендентів на притулок, і очікується, що це число становитиме щонайменше 800 тис. до кінця року.

Рух PEGIDA організовано користувачами соціальної мережі Facebook восени 2014 року, проте демонстрації його прихильників серйозно порідшали вже до зими. Насамперед PEGIDA підтримують жителі Саксонії, де традиційно поширені антиімміграційні і праворадикальні настрої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram