ГоловнаСвіт

Посольство США в Таджикистані призупинило роботу через стрілянину

Співробітникам американської дипмісії рекомендували не виходити на вулицю і не відправляти дітей до школи

Посольство США в Таджикистані призупинило роботу через стрілянину
Фото: khovar.tj

Посольство США у Душанбе призупинило свою роботу після стрілянини, що сталася у місті в п'ятницю вранці, а також нападу на відділ поліції у передмісті таджицької столиці, місті Вахдат.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці американського диппредставництва у "Фейсбуці".

"Вранці 4 вересня у Душанбе відбулися окремі сутички озброєних осіб із таджицькою поліцією. Влада Таджикистану проводить розслідування", - наголошується в повідомленні.

"Хоча значимість цих інцидентів незрозуміла, вони можуть виявитися передвісником нових актів насильства. Посольство США зачинене, а співробітникам у п'ятницю рекомендується не виходити на вулицю і не відправляти дітей до школи. Усім громадянам США рекомендується дотримуватися обережності", - йдеться у повідомленні.

Унаслідок стрілянини в Душанбе у п'ятницю вранці вбито двох бійців ОМОН і співробітника ДАІ, ще один співробітник ДАІ отримав важкі вогнепальні поранення, його доправили до лікарні. У нападі, скоєному у районі аеропорту підозрюється колишній член Об'єднаної таджицької опозиції (ОТО), інтегрованої після громадянської війни (1992-1997) у міністерство оборони, але нещодавно звільнений, повідомило "Интерфакс" джерело у правоохоронних органах країни.

За словами джерела, ця стрілянина не пов'язана зі стріляниною, що сталася у ніч на п'ятницю у Вахдаті, передмісті Душанбе, під час якої було вбито чотирьох міліціонерів і двох нападників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram