ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Перша партія Навального вирішила відсудити у нього $15 тис.

Колишні соратники російського опозиціонера звинуватили його у наклепі

Перша партія Навального вирішила відсудити у нього $15 тис.
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Костромське відділення партії "Яблоко" подало в Люблінський суд міста Москви позов до опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє ТАСС.

"Костромське відділення партії "Яблоко" направило у Люблінський суд Москви позов до Олексія Навального, вимагаючи від нього спростування та стягнення 1 мільйона рублів за слова, розміщені у блозі, про те, що "місцеве "Яблоко" купив тамтешній олігарх, котрий щойно вийшов із "Єдиної Росії", - сказав представник прес-служби партії.

"Яблучники" зазначають, що до позовної заяви про захист честі та гідності додано експертний висновок Інституту лінгвістичних досліджень РАН. Лінгвісти підтвердили, що висловлювання Навального має негативний характер

Запис, через який "Яблоко" подало на Навального до суду, опозиціонер зробив у власному блозі 19 серпня 2015 року. У партії вважають, що під "місцевим олігархом" опозиціонер мав на увазі лідера списку на виборах до закзборів Костромської області Володимира Михайлова, директора ТОВ "ФЕСТ", яке спеціалізується на випуску медичних виробів. "Але Михайлов не є олігархом, а з "Єдиної Росії" вийшов ще чотири роки тому", - наголосили у партії.

Навальний - лідер незареєстрованої мін'юстом Росії "Партії прогресу", яка разом із РПР-ПАРНАС у квітні 2015 року увійшла в передвиборну коаліцію на найближчі два роки. На регіональних виборах 2015 року коаліції вдалося зареєструвати список кандидатів у депутати тільки у Костромській області (офіційно - від РПР-ПАРНАС). Навальний особисто не бере участь у виборах, але агітує за коаліцію, в тому числі у своєму блозі в Інтернеті.

Політичну кар'єру Навальний починав у партії "Яблоко", звідки у 2007 році його виключили за завдання політичного збитку партії, у тому числі за націоналізм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram