ГоловнаСвіт

У Таїланді заарештували другого підозрюваного у причетності до теракту у Бангкоку

Підозрюваного терориста допитує поліція

У Таїланді заарештували другого підозрюваного у причетності до теракту у Бангкоку
Подозреваемый в теракте, произошедшем в Бангкоке 17 августа
Фото: EPA/UPG

Поліція Таїланду заарештувала другого іноземця, підозрюваного у причетності до теракту у Бангкоку, що стався 17 серпня.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Чоловіка заарештували у провінції саке (Sa Kaeo), розташованій на кордоні з Камбоджею. Після цього його перевезли у Бангкок для допиту.

За словами прем'єр-міністра Прают Чан-Оча, заарештований - "головний підозрюваний".

Раніше, 29 серпня, у Бангкоку заарештували 28-річного іноземця (його ім'я і національність не уточнюються). Імовірно, він також може бути причетний до теракту. Повідомляється, що він підходить під опис чоловіка у жовтій футболці, який залишив рюкзак на місці, де пізніше стався вибух. У нього вилучили турецький паспорт, який виявився підробленим. Чоловікові пред'явлено наразі звинувачення у незаконному зберіганні вибухових речовин.

17 серпня ввечері у центрі Бангкока спрацював вибуховий пристрій. Вибух стався біля огорожі індуїстського святилища, присвяченого богу творіння Брахмі, яке знаходиться біля готелю Grand Hayatt Erawan. Серед жертв теракту - 14 іноземців, у тому числі сім китайців. Відповідальність за вибух на себе ніхто не взяв.

Поліція повідомила, що підозрюваного терориста зафіксували камери стеження: це молодик східної зовнішності, худорлявої статури, одягнений у жовту футболку та носить окуляри у чорній оправі. Бомба знаходилася в рюкзаку, який він залишив біля огорожі святилища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram