ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У РПЦ пов'язали екологічні катастрофи з втратою моральних орієнтирів

Сьогодні християни відзначають Всесвітній день молитви про захист Божого творіння.

У РПЦ пов'язали екологічні катастрофи з втратою моральних орієнтирів
Патриарх Кирилл

Суспільство дедалі більше усвідомлює, що причиною екологічних катастроф став зсув моральних орієнтирів.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Московського патріархату РПЦ. У прес-релізі також сказано про плани провести суботник у московському районі Кунцево.

"Зберігаючи заповідь Божу про збереження й удосконалення світу, даного людині, Церква закликає суспільство зробити конкретні кроки для поступового виправлення ситуації", - зазначили в патріархаті.

Захід, який РПЦ організовує спільно з екологічним рухом "Зелена Росія", пройде в лісопарку 6 вересня. "Для звершення доброї справи - наведення ладу і чистоти в місті - запрошуємо всіх охочих", - йдеться також у повідомленні.

Суботник приурочено до загальноцерковного Дня особливої молитви про Боже творіння, заснованого Священним синодом в липні цього року. Екологічні акції духовенство та парафіяни обіцяють проводити що першої неділі вересня.

Такий день будуть відзначати і православні, і католики. У серпні Папа Римський Франциск оголосив, що цього року Всесвітній день молитви про захист Божого творіння пройде 1 вересня, повідомляло "Радіо Ватикан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram