ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний розповів про подорож Пєскова і його дружини на найдорожчій вітрильній яхті у світі

Навальний розповів про подорож Пєскова і його дружини на найдорожчій вітрильній яхті у світі
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Російський опозиціонер Олексій Навальний стверджує, що прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков вирушив у медовий місяць з олімпійською чемпіонкою Тетяною Навкою на 88-метровій яхті Maltese Falcon, тижнева оренда якої коштує 26 млн рублів (€385 тис.).

Про це Навальний пише у своєму блозі.

Як стверджує Навальний, його Фонд боротьби з корупцією (ФБК) дізнався про це від "вельми надійного джерела", яке зв'язалося з представниками фонду в кінці минулого тижня. Джерело стверджує, що "в даний час <...> Дмитро Пєсков проводить медовий місяць з Тетяною Навкою, невеликим колом друзів і дітьми на орендованій яхті Maltese Falcon біля берегів Сардинії".

Оренда яхти, як стверджує Навальний, коштує €385 тис. на тиждень (або 26 млн рублів), не рахуючи їжі та розваг. "Дмитру Пєскову потрібно викласти повністю свою зарплату за три роки, щоб дозволити провести на цій яхті всього 7 днів", - зазначає політик. За його словами, Maltese Falcon - найдорожча вітрильна яхта у світі.

Далі з посиланням на дані спеціалізованого сервісу Vessel Finder Навальний стверджує, що яхта Maltese Falcon минулими вихідними справді перебувала біля берегів острова Сардинія.

Ще одним доказом, за словами Навального, є інстаграм політика Олега Мітволя. Судячи з останніх фотографій, Мітволь, який був на весіллі Пєскова і Навки, відпочиває на яхті.

Крім цього, на одній з фотографій в інстаграмі 15-річної дочки Тетяни Навки Олександри вона зображена на яхті в халаті з її назвою. Весь напис на фотографії не читається, але Навальний стверджує, що це Maltese Falcon. Геотеги іншої фотографії вказують на те, що дівчина перебуває на Сардинії.

1 серпня в одному з найдорожчих готелів Сочі "Родіна" відбулася весільна церемонія Пєскова та олімпійської чемпіонки з фігурного катання Тетяни Навки.

ФБК тоді заявив, що прес-секретар Путіна з'явився на весіллі з годинником за $620 тис. За словами Пєскова, годинник подарувала йому Навка. Його вартість він розголошувати відмовився, проте зазначив, що він коштує "значно дешевше, ніж вказують деякі товариші".

При цьому Олег Мітволь до цього заявив, що "Пєсков на якийсь час позичив годинник у когось зі своїх знайомих", щоб попозувати з ним і викликати реакцію у журналістів.

Проте журналісти швидко знайшли докази неспроможності обох версій. Так, у фотоархіві РІА Новости є фотографія Пєскова з цим годинником, датована 2 вересня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram