ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Примор'ї проконтролюють використання чиновниками інтернет-месенджерів

Влада Московської області збирається закрити доступ до закордонних сервісів обміну документами і повідомленнями з жовтня

У Примор'ї проконтролюють використання чиновниками інтернет-месенджерів
Фото: wikimedia.org

Влада Приморського краю Росії має намір посилити контроль за використанням чиновниками іноземних інтернет-месенджерів і пошукових систем після критики з боку секретаря Радбезу Росії Миколи Патрушева.

Про це заявив віце-губернатор, керівник апарату адміністрації Приморського краю Олексій Сухов, інформує РИА Новости.

"Причина - вимоги інформаційної безпеки, оскільки ця система і програмне забезпечення теоретично може здійснювати збір інформації про користувача, аж до роботи в режимі пристрою для підслуховування", - повідомив Сухов. За його словами, доступ до сервісів Google заблоковано на робочих комп'ютерах адміністрації краю ще рік тому.

Разом з тим, влада Московської області збирається закрити доступ до закордонних сервісів обміну документами і повідомленнями з жовтня, повідомляється на сайті уряду Підмосков'я. Рішення пов'язане з переходом на російське програмне забезпечення.

У середу, 26 серпня, Патрушев під час візиту на Далекий Схід розкритикував чиновників за використання WhatsApp, Yahoo і Google. За його словами, держслужбовці, використовують зарубіжні системи та програми, створюють загрозу інформаційній безпеці країни. Голова Радбезу попросив глав регіонів вжити відповідних заходів, а також зазначив, що особливо гостро це питання стоїть на Далекому Сході.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram