ГоловнаСвіт

У Туркменії троє громадян померли, очікуючи на приїзд президента на урочистості

Масовку змусили сім годин чекати Бердимухамедова на спеці.

У Туркменії троє громадян померли, очікуючи на приїзд президента на урочистості
Фото: azaksu.com

У Туркменістані більш ніж 10 людей потрапили до лікарні після того, як близько семи годин прочекали на стадіоні початку урочистої церемонії за участю президента країни Гурбангули Бердимухамедова. Троє з них померли, у тому числі дитина.

Про це повідомляє новинне видання Туркменської ініціативи з прав людини.

Трагедія сталася 5 серпня під час відкриття реконструйованого стадіону "Копетдаг" в Ашгабаті. Температура повітря в столиці Туркменії цього дня піднімалася вище за 40 градусів.

Людей для масовки змусили прийти на стадіон на 5 годину ранку. Бердимухамедов з'явився тільки об 11:45. Весь цей час люди, серед яких були діти від чотирьох до 15 років і 70-річні люди похилого віку, прочекали його, стоячи на ногах. Весь цей час вони не могли випити води, поїсти або піти в туалет.

За ці сім годин близько 50 осіб непритомніли, п'ятьох дітей і дев'ятьох дорослих довелося відправити до лікарні, де троє з них померли.

"Копетдаг" є найбільшим футбольним стадіоном у Туркменістані. Його було відкрито в 1997 році, в 2015 році він зазнав реконструкції.

Нагадаємо, під час інавгурації Президента України Петра Порошенка солдатові почесної варти стало зле на сонці і він ледь не впав під ноги Порошенкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram