ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Петербурзьким геям заборонили проводити парад разом із десантниками

ЛГБТ-активістам порадили усунути можливі порушення закону про пропаганду нетрадиційної орієнтації серед дітей

Петербурзьким геям заборонили проводити парад разом із десантниками
Архив

Петербурзьким ЛГБТ-активістам заборонили провести мітинг на Марсовому полі 2 серпня, у день ПДВ.

Про це "Интерфаксу" розповів керівник організації "Рівноправність" Юрій Гавриков.

"Телефоном нас повідомили, що на 2 серпня у проведенні мітингу відмовлено у зв'язку з тим, що в цей день заплановано проведення заходу, присвяченого дню ПДВ", - сказав він. Гавриков додав, що також активістам порадили внести зміни до заявки, щоб усунути можливі порушення закону про пропаганду нетрадиційної орієнтації серед неповнолітніх.

Після отримання відмови активісти подали ще одну заявку на проведення ходи 1 серпня. Крім того, вони збираються продовжити листування з владою з приводу заходу 2 серпня. "Якщо нам відмовлять у обидва дні, за нами залишається можливість провести несанкціонований захід у будь-який зручний для нас час, у будь-якому місці", - уточнив Гавриков.

Спочатку петербурзькі геї хотіли влаштувати ходу 25 липня, однак міська влада не погодили проведення заходу. Своє рішення чиновники пояснили тим, що учасники параду порушать закон "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров'ю та розвитку". Після цього активісти відмовилися від гасел про рівноправність шлюбів і зростання масової гомофобії у суспільстві і подали заявку на проведення ходи 2 серпня.

Раніше влада Архангельська заборонила проведення гей-параду в день десантників, незважаючи на те, що мер міста Віктор Павленко обіцяв "як розрядку" дозволити провести парад у день 85-річчя ПДВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram