ГоловнаСвіт

Віце-спікер британської Палати лордів пішов у відставку через кокаїн і повій (оновлено)

Щодо скандального британського парламентаря проводитиметься поліцейське розслідування

Британський політик Джон Сьюелл (John Sewel) покинув в неділю пост віце-спікера Палати лордів після того, як газета The Sun поширила відео, де він нюхає кокаїн через згорнуту в трубочку купюру.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Крім того, за даними таблоїду, 69-річний член верхньої палати британського парламенту перебував у цей момент у товаристві двох повій. Газета також зазначає, що минулого місяця його вже фотографували за вживанням наркотиків під час секс-вечірки. На одному зі знімків, які опублікувала The Sun, видно, як він, імовірно, нюхає білий порошок з грудей повії.

Лорд-спікер баронеса Френсіс Д'Соуза заявила, що поведінка Сьюелла неприйнятна. "Палата лордів далі дотримуватиметься встановлених принципів у публічному житті і не допустить відходу від цих стандартів", - зазначила вона.

Оновлено. The Sun опублікувала нові знімки із секс-вечірки, в якій брав участь колишній віце-спікер Палати лордів Джон Сьюел (John Sewel). Цього разу 69-річний британський політик був зображений на фотографіях у помаранчевому ліфчику зі стразами і шкіряній куртці. Ймовірно, одяг належить одній з повій, з якою він проводив час.

Крім того, у розпорядженні британського таблоїду виявилося відео, на якому політик несхвально відгукується про своїх колег. Так, британського прем'єра Девіда Кемерона він назвав "найбільш поверхневим і таким, що легко піддається чужому впливу прем'єр-міністром", який коли-небудь був у Сполученому Королівстві.

"Він може ляпнути що-небудь, не подумавши. Він великий брехунець: дає обіцянки, які не може виконати", - сказав політик.

Відповідаючи на запитання, чому колишній прем'єр-міністр Британії Тоні Блер втягнувся у війну в Іраку, Сьюел заявив, що він "просто закохався в американського президента Джорджа Буша".

Щодо одруженого Сьюелла проводитиметься поліцейське розслідування. Коментарів від нього поки не надходило. Як зазначає Рейтер, за іронією долі, посада, яку він обіймав, зобов'язує стежити за належною поведінкою колег по палаті.

The Sun, як повідомляє агентство, написала, що Сьюелл зганьбив і себе, і парламент, а Вестмінстерський палац, де засідає законодавчий орган, іноді виглядає так, ніби це "гігантська вигрібна яма, в якій кишать моральна, фінансова і сексуальна корупція".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram