ГоловнаСвіт

The Times: спецслужби США стежили за Путіним понад 20 років

За даними ЗМІ, у США досі не знають про розмір статку російського президента

The Times: спецслужби США стежили за Путіним понад 20 років
Путин
Фото: EPA/UPG

Володимир Путін потрапив під спостереження американської розвідки задовго до того, як став президентом Росії.

Про це пише газета The Times з посиланням на власні джерела.

За даними видання, стеження за Путіним почалося ще на початку 1990-х, коли він був заступником мера Санкт-Петербурга. При цьому наголошується, що, незважаючи на пильну увагу спецслужб, у США досі не знають про розмір статку російського президента, а також про те, "де його можуть заховати". За словами співрозмовників The Times, це пов'язано з тим, що Білий дім довгий час мав у пріоритеті "важливіші завдання", зокрема налагодження відносин з Росією.

12 липня німецька газета Bild повідомила про те, що спецслужби США стежили за колишнім канцлером Німеччини Герхардом Шредером, після того як він пішов з посади в 2005 році, через його дружбу з Путіним.

Вважається, що Шредер і російський лідер давно перебувають у дружніх стосунках. Зокрема, у квітні 2014 року колишній канцлер ФРН відзначав свій день народження в компанії Путіна. Також від початку українського конфлікту він відкрито підтримував позицію Москви і критикував антиросійські санкції.

Путін став президентом Росії у 2000 році. Він обіймав цю посаду до 2008 року і знову повернувся на пост глави держави у 2012-му, змінивши на ньому Дмитра Медведєва, який зараз є прем'єр-міністром.

З 1998-го по 1999 рік Путін був директором ФСБ Росії. До цього він працював в адміністрації президента РФ, а на початку 90-х був заступником мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака. Згідно з офіційною біографією Путіна, він повернувся в СРСР з Дрездена, де служив у розвідці, у 1990 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram