ГоловнаСвіт

Віце-президент ФІФА, якого обвинувачують у хабарництві, вийшов під заставу $10 млн

За 24 роки Джеффрі Вебб отримав близько $150 млн хабарів

Віце-президент ФІФА, якого обвинувачують у хабарництві, вийшов під заставу $10 млн
Джеффри Уэбб
Фото: blackamericaweb.com

Віце-президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Джеффрі Вебба, якого обвинувачують у хабарництві, відпустили на свободу під заставу в розмірі $10 млн.

Як повідомляє Reuters, Вебб перебуватиме під домашнім арештом і має залишатися в межах 20 миль (32 км) від будівлі суду. За пересуваннями футбольного функціонера буде стежити спеціальний пристрій.

Прокуратура інкримінує Веббу отримання за 24 роки близько $150 млн за видачу прав мовлення та хостингу під час кількох світових футбольних турнірів. Сам Вебб не визнає себе винним за висунутими звинуваченнями.

Нагадаємо, в травні цього року у ФІФА розгорівся найбільший скандал в історії організації. Американська прокуратура висунула звинувачення у вимаганні, хабарництві і відмиванні грошей стосовно 14 функціонерів ФІФА. Серед заарештованих - віце-президенти ФІФА Джеффрі Вебб і Еухеніо Фігередо, колишній член виконкому ФІФА Джек Ворнер, а також високопоставлені футбольні функціонери і голови футбольних федерацій Південної та Центральної Америки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram