ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдумі запропонували застосувати проти Фінляндії економічні санкції

Москва впевнена в ефективності антизахідних санкцій

У Держдумі запропонували застосувати проти Фінляндії економічні санкції
Госдума
Фото: obozrevatel.com

У Держдумі Росії пропонують застосувати до Фінляндії російський закон про спеціальні економічні заходи від 2006 року.

Про це заявив голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков, інформує "Российская газета".

"У цьому документі прописано дуже велика кількість заходів: і призупинення реалізації програм співробітництва, і заборона фінансових операцій, і заборона зовнішньоекономічних операцій, і припинення або призупинення дії міжнародних торгових договорів, зміна вивізних і митних зборів", - перерахував він.

За його словами, закон дає дуже великі важелі для того, щоб адекватно відреагувати на дії тих держав, які наполягають на ворожій політиці щодо Росії.

"Якщо ми обговорюємо і рекомендуємо уряду застосування положень цього закону до тієї чи іншої держави, в цій ситуації до Фінляндії, то ми повинні розуміти, що це треба опрацювати разом із виконавчою владою", - упевнений російський депутат. На його думку, було б безглуздо, якби Держдума закликала до застосування цього документа до Фінляндії і отримала б потім з різних причин негативну позицію уряду.

Нагадаємо, Фінляндія ухвалила рішення не видавати спікеру Держдуми Сергію Наришкіну дозвіл на в'їзд у країну для участі у сесії Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі, яка відбудеться 5-9 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram