ГоловнаСвіт
Спецтема

Переговори Греції з кредиторами триватимуть 27 червня

Афіни мають кілька днів, щоб уникнути банкрутства.

Переговори Греції з кредиторами триватимуть 27 червня

Чергова зустріч міністрів фінансів країн єврозони з приводу боргової кризи у Греції в Брюсселі в четвер, 25 червня, закінчилася безрезультатно. Голова Мінфіну має намір продовжити обговорення грецької проблеми 27 червня, повідомляє DW.

Термін дії нинішньої програми фінансової допомоги Греції спливає 30 червня. Якщо Афіни не зуміють домовитися з міжнародними кредиторами про умови другого пакету допомоги в розмірі 7,2 млрд євро, країні загрожує банкрутство.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала сторони переговорів домовитися у вихідні 27-28 червня. В іншому разі буде складно досягти домовленості стосовно пакету фінансової допомоги для Афін до кінця місяця, заявила Меркель у Брюсселі на засіданні Європейської народної партії. При цьому вона наголосила, що прийняте рішення мають схвалити до 30 червня - спочатку грецький парламент, а тоді бундестаг. Тож крайній термін досягнення консенсусу Афін з Міжнародним валютним фондом (МВФ), Європейським центробанком (ЄЦБ) і Єврокомісією спливає 28 червня.

Переговори Греції з міжнародними кредиторами тривають уже кілька місяців. Кредитори вимагають від грецького уряду переконливого плану проведення економічних реформ.

Напередодні стало відомо, що МВФ не надасть Афінам відстрочки на виплату боргу. Греція повинна 30 червня перерахувати черговий транш у розмірі 1,6 млрд євро.

Раніше МВФ дозволив Греції поєднати чотири платежі, які слід було переказати в червні, і перевести всю суму наприкінці місяця. Відстрочка дала Греції час продовжити переговори з міжнародними кредиторами про другий пакет фінансової допомоги в розмірі 7,2 млрд євро.

Якщо Афінам не вдасться узгодити умови надання другого пакету допомоги, Греції загрожує банкрутство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram