ГоловнаСвіт

Полторак: НАТО перегляне питання про постачання летальної зброї Україні, якщо Мінські угоди порушуватимуться

Міністр оборони заявив про завершення роботи зі створення польсько-литовсько-української військової бригади

Полторак: НАТО перегляне питання про постачання летальної зброї Україні, якщо Мінські угоди порушуватимуться
Степан Полторак
Фото: vv.gov.ua

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що НАТО допускає можливість перегляду питання про надання летальної зброї Україні, якщо Росія і донбаські бойовики далі порушуватимуть Мінські угоди.

З такою заявою міністр виступив на прес конференції за підсумками зустрічі Україна-НАТО у Брюсселі, інформує кореспондент LB.ua.

Міністр також заявив, що робота зі створення польсько-литовсько-української бригади "ЛитПолУкрбриг" уже практично завершена, і наприкінці року відбудуться перші навчання військової бригади.

Глава Міноборони також подякував своєму британського колезі Майклу Феллону за рішення подвоїти витрати на навчання українських солдатів.

Він також зазначив, що Україна в умовах нинішньої економічної ситуації виділила максимальну кількість коштів на оборону, зазначивши, що грошей на озброєння багато не буває. Разом з тим, він підкреслив, що Україна робить усе можливе, щоб самостійно озброювати свою армію.

За словами Полторака, практично всі країни НАТО підтримали Україну і висловили співчуття сім'ям загиблих військовослужбовців.

"Я розумію, що Україна сьогодні хоче бути членом європейського суспільства, і це бажання України підтримують всі європейські країни", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram