ГоловнаСвіт
Спецтема

Переговори в Ризі з надання кредиту Греції зайшли в глухий кут

Меркель заявила, що для укладення підсумкових домовленостей щодо Греції "ще багато чого треба зробити"

Переговори в Ризі з надання кредиту Греції зайшли в глухий кут

Переговори Греції, Франції та Німеччини в рамках саміту Євросоюзу в Ризі, що затаглися за північ, перервали без будь-яких ознак суттєвого прогресу, який забезпечив би Афінам доступ до додаткових кредитних коштів і їхнє стабільне майбутнє в єврозоні.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За підсумками спілкування в Ризі президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас домовилися лише "підтримувати тісний робочий контакт". При цьому у спільній заяві урядів ФРН і Франції зазначалося, що переговори "відбувалися у дружній і конструктивній атмосфері" і були спрямовані на "успішне виконання чинної програми" допомоги Греції.

"Досягнуто угоди про продовження переговорів уряду Греції та міжнародних інституцій", - йдеться в документі.

Тим часом Меркель вранці в п'ятницю заявила журналістам, що для укладення підсумкових домовленостей п=щодо Греції "ще багато чого треба зробити".

11 травня міністр фінансів Греції Янніс Варуфакіс заявив, що фінансова ситуація в країні є критичною. Криза неплатежів, за його словами, може настати протягом кількох тижнів.

Греція має час до червня, щоб укласти угоду з міжнародними кредиторами з приводу нової програми підтримки. Водночас кошти країні потрібні вже зараз, оскільки Афіни не здатні фінансувати обслуговування свого боргу з внутрішніх ресурсів.

Загальна сума заборгованості Греції перед кредиторами становить €320 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram