ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Толоконнікову затримали на Болотній площі за шиття прапора Росії

Активістки влаштували на Болотній площі акцію на підтримку жінок-ув'язнених

Учасницю групи Pussy Riot Надію Толоконнікову і активістку Катрін Ненашеву затримали в центрі Москви на Болотній площі під час акції на підтримку ув'язнених жінок.

Про це пише "Медіазона".

"Ми збиралися зшити російський прапор і були вбрані в тюремні роби. Але ми встигли тільки розкласти тканину. Підійшли поліцейські і за ручки, за ніжки повантажили в автозак. Зараз ми у ВВС Якиманка", - розповіла вона виданню.

З боку поліцейських поки що не було ніяких звинувачень, додала Толоконнікова.

Через деякий час у ВВС приїхали "якісь люди в цивільному". Толоконнікова не виключає, що це можуть бути співробітники центру "Е".

Катрін Ненашева влаштувала акцію на Болотній площі на підтримку жінок-ув'язнених. Через деякий час до неї приєдналася Надія Толоконнікова.

Ненашева, судячи з її сторінки у "Фейсбуку", ходить у тюремній робі вже 18 днів. На своїй сторінці вона пояснює, що в робі вона ходить на честь акції "Не бійся", підтримуючи, таким чином, ув'язнених жінок.

"Не бійся" - це акція на підтримку жінок, які перебувають у  колонії, і тих, хто з неї вже вийшов. 30 днів я буду жити своїм звичайним життям у формі ув'язненої. Складати іспити, їздити на робочі зустрічі, ходити в театр, в поліклініку, на виставки, в магазини - моя мета охопити якомога більше громадського простору", - написала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram