ГоловнаСвіт

Виправна колонія програла позов до Надії Толоконнікової

Від учасниці Pussy Riot вимагали компенсацію в 1 млн рублів

Виправна колонія програла позов до Надії Толоконнікової
Надежда Толоконникова, Мария Алехина
Фото: twitter

Норильський міський суд відмовив заступнику начальника мордовської виправної колонії №14 (ВК-14) Юрію Купріянову в позові до учасниці групи Pussy Riot Надії Толоконнікової про захист честі і гідності, повідомляє 18 квітня ИТАР-ТАСС.

Причиною позову послужив лист Толоконніковою, опублікований "Лентой.ру" 23 вересня 2013 року, в якому вона розповідала про рабські умови життя і праці в колонії. Цього ж дня активістка оголосила голодування на знак протесту проти порушення прав засуджених. Згодом правозахисники підтвердили, що в ВК-14 використовується примусова праця, однак перевірка в самій Федеральній службі виконання покарань (ФСВП) порушень не виявила.

Сам Купріянов стверджує, що факти нелюдського поводження з жінками не відповідають дійсності. За його словами, він не примушував ув'язнених до рабської праці, у зв'язку з чим він вимагав від Толоконнікової виплатити йому 500 тисяч рублів компенсації моральної шкоди. Аналогічний цивільний позов направила і сама колонія.

Засідання суду відбулося 2 квітня 2014 року в Норильському міському суді, проте його рішення було опубліковано лише зараз. Після слухання справи суддя відмовив у задоволенні позову в повному обсязі. В якості третьої сторони в процесі брала участь "Лента.ру" і ВК-14.

Нагадаємо, 2012 року Надія Толоконнікова і дві інші учасниці панк-групи Pussy Riot - Марина Альохіна та Катерина Самуцевич - була засуджена до двох років колонії за скандальний "панк-молебень" в храмі Христа Спасителя в Москві. У грудні 2013 року вона разом з Альохіною була звільнена за амністією. Катерина Самуцевич раніше також отримала дворічний умовний термін і була звільнена в залі суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram