ГоловнаСвіт

У Сочі затримали Толоконнікову та Альохіну

Учасниць Pussy Riot затримують вже третій день поспіль

У Сочі затримали Толоконнікову та Альохіну
Надежда Толоконникова, Мария Алехина
Фото: https://pbs.twimg.com/media/Bgv2pylIEAA7OCB.jpg

У Сочі затримали Надію Толоконнікову та її подругу Марію Альохіну. Про це 18 лютого повідомляється в її Твіттері.

Учасниць Pussy Riot затримали біля морського порту. Журналіст Євген Фельдман пише, що дівчат запідозрили у крадіжці. "Нібито в готелі щось вкрали", - розповів він.

За словами чоловіка Толоконнікової Петра Верзілова, активісток спершу затримали співробітники прикордонної служби ФСБ, а потім до них приєдналися поліцейські, дівчат закрили в автозаку.

Як пише Фельдман, всього співробітники поліції затримали сімох осіб. У числі затриманих опинився і сам Фельдман, хоча він показав посвідчення журналіста. За його словами, поліцейські пообіцяли відпустити затриманих після опитування у відділі поліції.

Надія Толоконнікова написала, що раніше її з Альохіною вже затримували в Сочі - 16 і 17 лютого. За її словами, 16-го вони були затримані на сім годин, а 17-го десять годин провели в ФСБ. Як розповіла Толоконнікова, в Сочі вони приїхали, щоб виступити в складі Pussy Riot з піснею "Путін навчить тебе батьківщину любити".

Надія Толоконнікова і Марія Альохіна нещодавно повернулися з поїздки в США та Європу, куди вони поїхали після звільнення з колонії. У грудні 2013 року їх відпустили за амністією. У серпні 2012 року учасниць Pussy Riot засудили до двох років ув'язнення за виступ у храмі Христа Спасителя з піснею "Богородиця, Путіна прожени".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram