ГоловнаСвіт

У Лівані сформовано коаліційний уряд

У новий кабінет міністрів увійшли представники шиїтських і сунітських рухів

 У Лівані сформовано коаліційний уряд
Новое правительство Ливан
Фото: EPA/UPG

У Лівані в суботу, 15 лютого, сформували коаліційний уряд, який, сподіваються, припинить політичну кризу, що триває в країні з квітня 2013 року. Про це повідомляє агентство AFP.

Новим головою МЗС країни став Гебран Басіль, МВС очолив очолив Нухад Машнук, а віце-прем'єром і міністром оборони став православний діяч Самір Мукбіль. Як уточнює ІТАР-ТАРС, відповідний указ підписав президент Мішель Сулейман.

Згідно з повідомленням, до складу нового Кабміну увійшли як члени шиїтського руху "Хезболла", так і члени суннітського блоку колишнього прем'єр-міністра Саада Харірі. Саме розбіжності між цими силами - щодо громадянської війни в сусідній Сирії - стали причиною того, що новий прем'єр-міністр Таммам Салам витратив на формування уряду дев'ять місяців.

Переговори про формування нового уряду почалися після того, як суніта Таммама Салама обрали новим прем'єр-міністром на початку квітня 2013 року. Одразу після обрання Салам, якого вважають прозахідним політиком, заявив: його першочерговим завданням стане ліквідація політичних розбіжностей, що виникли в Лівані за останні два роки на тлі війни в Сирії і сприяли зростанню насильства в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram