ГоловнаСвіт

Екс-прем'єра Грузії засудили до п'яти років в'язниці

Адвокати Мерабішвілі заявили, що оскаржать вирок

Екс-прем'єра Грузії засудили до п'яти років в'язниці
Вано Мерабишвили
Фото: http://pirweli.com.ge

Колишнього главу Міністерства внутрішніх справ і прем'єр-міністра Грузії Вано Мерабішвілі засуджено до п'яти років тюремного ув'язнення.

Як повідомляє "Лента.ру" з посиланням на "Інтерфакс", відповідне рішення ухвалив Кутаїський міський суд. Мерабішвілі раніше обвинувачували в перевищенні службових повноважень, підкупі виборців та недоцільною тратою державних коштів. Йому також інкримінувалося незаконне привласнення дачі в селі Кваріаті.

За даними видання "Вісник Кавказу", колишнього губернатора Кахетії Зураба Чіаберашвілі, який проходив разом з Мерабішвілі у цій справі, засуджено до виплати штрафу в розмірі 50 тис. ларі (близько $28 тис.).

Між тим, і Мерабішвілі, і Чіаберашвілі заперечують свою провину, а їхні адвокати вже заявили, що мають намір оскаржити вирок.

Вано Мерабішвілі затримали в травні 2013 року за вищевказаними обвинуваченнями. Пізніше до них додали звинувачення в перевищенні службових повноважень у зв'язку зі справою про розгін мітингу опозиції 2011 року, і в зловживанні службовими повноваженнями у зв'язку зі справою про вбивство співробітника "Об'єднаного банку Грузії" Сандро Гіргвліані 2006 року. Суд у цих двох справах триває й досі.

Мерабішвілі довгий час очолював МВС Грузії та вважався одним з "яструбів" колишнього президента Михайла Саакашвілі, який 2012 року призначив його прем'єром. Крім того, він розглядався як найбільш вірогідний кандидат від партії Саакашвілі на президентських виборах 2013 року, але його заарештували за кілька місяців до голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram