ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Соратник Нємцова перебуває між життям і смертю

У журналіста відмовили всі внутрішні органи, а його життя підтримується за допомогою апарату життєзабезпечення

Соратник Нємцова перебуває між життям і смертю
Владимир Кара-Мурза
Фото: russia.ru

Стан здоров'я відомого російського журналіста і громадського активіста Володимира Кара-Мурзи (молодшого) після добового перебування у клініці погіршився

Як повідомляє "Российская газета", 26 травня Кара-Мурзу було доставлено у лікарню ім. Пирогова у важкому стані. Лікарі тривалий час не могли поставити діагноз, проте потім зупинилися на "гострій нирковій недостатності". За словами батька публіциста, не виключено, що причиною хвороби стало харчове отруєння. При цьому версію про умисне отруєння його сина ким-небудь Кара-Мурза-старший категорично відхилив.

За словами батька журналіста, ніч минула погано. "Максимум можливого вже задіяно, а толку немає", - у розпачі констатував він.

Інтернет-видання "Блокнот" пише, що журналіст перебуває між життям і смертю. Наразі вирішується питання про його госпіталізацію за кордоном, не виключено, що в Ізраїлі.

Разом з тим, Кара-Мурза-старший зазначив, що відмовляється вірити у версію, висунуту ізраїльським токсикологом, який оглядав його сина. Ізраїльський лікар прийшов до висновку, що погіршення стан хворого може бути пов'язано з несумісністю прийнятих ним препаратів.

За інформацією близького знайомого Кара-Мурзи, у журналіста відмовили всі внутрішні органи, а його життя підтримується за допомогою апарату життєзабезпечення.

Для огляду хворого викликали фахівця з Франції. Якщо Кара-Мурзу-молодшого буде визнано транспортабельним, його в терміновому порядку буде госпіталізовано в одну із зарубіжних клінік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram