ГоловнаСвіт

У США запропонували збільшити витрати на боротьбу з російською пропагандою

Частину коштів планують витратити на боротьбу з вербуванням, яку через соцмережі здійснюють бойовики ІД.

У США запропонували збільшити витрати на боротьбу з російською пропагандою
Палата представителей США
Фото: wikipedia.org

Комітет з питань збройних сил США (US House Committee on Armed Services) в Палаті представників розробив законопроект, що пропонує витратити ще $30 млн на спонсорування операцій, спрямованих зокрема на боротьбу з російською пропагандою.

Про це повідомляє The Washington Times.

Гроші передбачають виділити командуванню спеціальних операцій США (Socom).

Частину коштів планують витратити на боротьбу з вербуванням, яку через соціальні мережі здійснюють бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Виділити додаткове фінансування в комітеті вирішили після візиту його голови Мака Торнберрі (Mac Thornberry) в Україну. "Наші противники по всьому світу використовують пропаганду для того, щоб залучити якомога більше прихильників. Ми бачили, що ІД й "Аль-Каїда" застосовують цей інструмент на Близькому Сході, а Росія - у Східній Європі", - заявив він.

У комітеті зазначили, що тактика, обрана Москвою, не нова. "Однак Росія змогла її ефективно застосувати на практиці, що не може не турбувати нас. Вона використовувала виниклі в Україні суперечності для того, щоб створити й озброїти сепаратистів", - йдеться в законопроекті.

Тож бюджет Socom може збільшитися до $54,7 млн. Комітет хоче, щоб командування спеціальних операцій щонайпізніше в липні цього року повідомило про "програму контрпропаганди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram