ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Жителям Рубльовського шосе в Москві заборонили визирати у вікна на День Перемоги

Рубльовським шосе рухатимуться "кортежі" голів іноземних держав.

Жителів Москви, які живуть на Рубльовському шосе, попросили на День Перемоги не підходити до вікон і не виходити на балкони. Папір із цією вимогою підписав відділ МВС Росії в районі Кунцевого.

Фотографію відповідного оголошення розмістив у Facebook журналіст Дмитро Сєрков.

вот такие объявления висят на подъездах жилых домов в Кунцево)

Posted by Dmitriy Serkov on Tuesday, April 28, 2015

У тексті оголошення сказано, що в День Перемоги Рубльовським шосе їздитимуть "кортежі" голів іноземних держав. "Просимо вас бути пильними, не дивитися у вікна квартир, не перебувати на балконах, не світити лазерними указками, щоб уникнути наслідків чинного законодавства", - йдеться в заяві.

Видання "Мослента" повідомляє, що зв'язалося з представниками МВС за вказаним в оголошенні телефоном. Однак там відмовилися прокоментувати це розпорядження.

Водночас у прес-службі УВС міста Москви повідомили, що не мають жодної інформації про розміщення таких оголошень: "Ми проводимо розслідування, проте вже можемо сказати точно: районний відділ МВС цього не робив. Це чийсь дурний жарт, недоречний напередодні світлого свята. Тим більше, оголошення навіть містить граматичні помилки".

Тим часом, виданню The Village в Кунцевському відділенні підтвердили, що дійсно випустили таку рекомендацію. Пораду не визирати у вікно в черговій частині пояснили так: "Літак низько полетить, скло може тріснути. Якщо будете стояти близько до вікна, можете поранитися". При цьому там не змогли сказати, чи отримають компенсацію місцеві жителі, якщо в їхніх квартирах дійсно потріскає скло.

У День Перемоги в центрі Москви пройде традиційний парад. Прибути до російської столиці для участі в урочистостях погодилися голова КНР Сі Цзіньпін, а також президенти Індії, ПАР, Монголії, В'єтнаму та керівники Куби. Очікують участь голови уряду Словаччини, президента Греції, президента Кіпру, також підтвердили свою участь представники Вірменії, Боснії і Герцеговини, Ісландії, Македонії, Сербії. Безліч європейських лідерів відмовилися від запрошень через російську агресію проти України. Останнім від поїздки в Москву 9 травня відмовився лідер КНДР Кім Чен Ин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram