ГоловнаПолітика

Україна закликала ООН протистояти російській пропаганді

Київ уже звертав увагу на цю проблему і розчарований відсутністю належної реакції.

Україна закликала ООН протистояти російській пропаганді
Фото: un.org

Агресивна російська пропаганда, яка довела свою здатність розпалювати конфлікти в інших суверенних державах, а тепер ще й намагається монополізувати багатонаціональну перемогу у Другій світовій війні, становить серйозну загрозу міжнародній безпеці.

Про це заявив у вівторок під час засідання Комітету ООН з інформації представник від України, заступник голови Комітету Єгор Пивоваров, повідомляє Укрінформ.

"Ми всі зараз спостерігаємо, якою руйнівною може бути пропаганда і які трагічні наслідки для міжнародної безпеки вона має. Ми закликаємо Комітет ООН з інформації запобігати спробам будь-якої держави поширювати пропаганду і обурливу брехню, спрямовану на створення і підживлення ззовні конфліктів по всьому світу", - завив представник України.

Водночас він нагадав, що українська сторона звертала увагу на цю проблему і раніше.

"Ми розчаровані відсутністю належної реакції відповідальних органів ООН, і ми наполегливо закликаємо їх, у тому числі Комітет, розробити механізм повномасштабного моніторингу глобального інформаційного простору, щоб визначити наявність державної пропаганди і рішуче засудити тих, хто її створює", - підкреслив дипломат.

Він також запропонував розробити незалежну об'єктивну оцінку медіа-простору, "щоб виключити надалі маніпуляції з фактами і спотворення реальності".

При цьому Пивоваров акцентував увагу, що Москва будує свою пропаганду проти України зокрема і на викривлених фактах про Другу світову війну, не соромлячись звинувачувати інших у фашизмі.

Він зазначив, що Україна, яка втратила на війні понад 7 млн життів, відзначатиме Перемогу з двома суперечливими почуттями: гордості за героїчний спільний внесок у перемогу над нацизмом, а також тотального нерозуміння, як "учорашній союзник і сусід міг наважитися розпочати нову війну проти нас, після всього, що ми пережили в минулому".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram