ГоловнаПолітика

Італія не підтримає продовження санкцій проти Росії

Через санкції італійські компанії втратили значну частку ринку, яку завоювали компанії з Китаю, Індії та Туреччини.

Італія не підтримає продовження санкцій проти Росії
Фото: photo-dictionary.com

Італія не має наміру підтримувати продовження санкцій Європейського Союзу проти Росії через агресію в Україні.

Про це заявив голова дирекції міжнародної торгової політики при Міністерстві економічного розвитку Італії Федеріко Айхберг, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство AGI.

"Починаючи з лютого, Італія виразно й чітко заявляє: рада міністрів не голосуватиме за продовження санкцій", - сказав Ейхберг, додавши, що вважає Росію надійним партнером для Італії.

Айхберг виступав на конференції в Мілані, організованій асоціацією італійських промисловців Assolombarda.

Видання зазначає, що італійські компанії не задоволені тим, що через санкції проти Росії "сильно скоротився обсяг двосторонньої торгівлі", а втрачену частку ринку "поступово завоювали компанії з країн з економікою, що розвивається, таких як Китай, Індія і Туреччина".

У 2013 році Італія була другою європейською країною за кількістю експорту в Росію із сумою 10,8 мільярда євро. Але але у 2014 році експорт знизився на 1,2 млрд євро, а у 2015-му, як передбачають, зменшиться ще на 3 млрд євро.

Як відомо, у березні Євросоюз вирішив продовжити економічні санкції проти Росії до кінця 2015 року і прив'язати питання санкцій до виконання мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram