ГоловнаСвіт

Убивцю вірменської родини в Гюмрі визнали осудним

Російського солдата, який зізнався в убивстві шести людей, могли звільнити від кримінальної відповідальності.

Убивцю вірменської родини в Гюмрі визнали осудним
Валерий Пермяков
Фото: vk.com

Експертиза визнала осудним російського військовослужбовця Валерія Пермякова, якого звинувачують у вбивстві сім'ї із семи осіб у вірменському місті Гюмрі.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Проведена за дорученням слідства психіатрична експертиза визнала військовослужбовця осудним. Він повністю усвідомлював свої дії в момент скоєння злочину", - розповіло джерело агентства. За його словами, експертизу проводили стаціонарно, на території російської військової бази в Гюмрі. Там Пермяков перебуває під вартою. Джерело також уточнило, що експерти все ж виявили певні психічні відхилення і розлади, але, незважаючи на це, він був визнаний осудним.

За словами співрозмовника агентства, якби Пермякова визнали неосудним, його звільнили б від кримінальної відповідальності. За рішенням суду його могли б відправити на примусове психологічне лікування.

"Тепер же є всі підстави для пред'явлення йому обвинувачення в остаточному вигляді, а також затвердження обвинувального висновку в подальшому і скерування справи до суду", - додав він.

У лютому повідомляли, що Пермяков не міг проходити військову службу, оскільки потерпає від психіатричного захворювання - олігофренії.

Шестеро людей із сім'ї Аветисянів, серед яких дворічна дитина, були вбиті в Гюмрі 12 січня 2015 року. Шестимісячного Сергійка Аветисяна ушпиталили з ножовим пораненням у тяжкому стані, він помер 19 січня. 22 січня Пермякова допитали слідчі Слідчого комітету Вірменії. За день до цього він визнав свою провину за звинуваченням у вбивстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram