ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Пєсков пояснив присвоєння гвардійських звань частинам ПДВ

У Кремлі не пояснили, чому звання присвоїли частинам ПДВ через 19 років після їхньої участі у бойових діях

Пєсков пояснив присвоєння гвардійських звань частинам ПДВ
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Трьом з'єднанням і частинам ПДВ присвоєно гвардійські звання за сукупністю заслуг, в тому числі за участь у контртерористичній операції на Північному Кавказі.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

"Ще за радянських часів підрозділи гвардійських з'єднань і військових частин виконували різні бойові завдання. Багатьох офіцерів, які у цих підрозділах проходять службу, задіяли у контртерористичній операції на Північному Кавказі і нагородили високими держнагородами", - сказав Пєсков

Увечері 25 березня Пєсков заявив, що присвоєння гвардійського звання трьом частинам ПДВ з формулюванням "за героїзм і відвагу, проявлені в бойових діях", ніяк не пов'язане з конфліктом на південному сході України. Він стверджує, що регулярні частини російської армії не мали і не мають жодної причетності до подій на Донбасі. При цьому Пєсков так і не пояснив, чому частини ПДВ вирішили нагородити через 19 років після їхньої участі у бойових діях.

Вдень 25 березня 2014 року опублікували три укази президента про присвоєння гвардійського звання трьом з'єднанням і частинам ПДВ: 11-й і 83-й окремим десантно-штурмовим бригадам, а також 38-му окремому полку зв'язку. Формулювання указів, однакове у всіх документах, свідчить, що звання присвоєно "за масовий героїзм і відвагу, стійкість і мужність, проявлені особовим складом у бойових діях із захисту Батьківщини і державних інтересів в умовах збройних конфліктів, та враховуючи заслуги в мирний час".

Нагадаємо, що Росія заперечує участь своїх військ у конфлікті на сході України, так само як і звинувачення в тому, що вона постачає проросійських сепаратистів зброєю, незважаючи на численні докази її причетності до донбаської кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram