ГоловнаСвіт

У Каліфорнії розстріляли сім'ю мусульман

Американці закликають Обаму і релігійних лідерів засудити вбивство

Житель міста Чапел-Хілл на півночі американського штату Каліфорнія розстріляв мусульманську сім'ю із трьох осіб.

Про це пише The Independent.

Жертвами 46-річного Крейга Стівена Хікса (Craig Stephen Hicks) стали 23-річний Шедді Баракат (Shaddy Barakat), його  21-річна дружина Юсор Мохаммад (Yusor Mohammad) і її 19-річна сестра Разан Мохаммад абу-Шалл (Razan Mohammad Abu-Salha).

Убивство сталося в будинку, де мешкала сім'я, увечері 10 лютого. При цьому вбивця сам здався поліції.

Хікса звинуватили у скоєнні тяжкого вбивства першого ступеня. Про мотиви чоловіка нічого не відомо.

Як зазначає The Independent, чоловік позиціонував себе як атеїста і на своїй сторінці у Facebook регулярно публікував картинки і повідомлення, що засуджують усі релігії.

Шедді Баракат, студент стоматологічного факультету Університету Північної Кароліни, був учасником благодійної програми надання екстреної стоматологічної допомоги дітям у Палестині, зазначає видання. Він регулярно публікував повідомлення у Twitter, а в січні написав: "Таки до дідька сумно чути, як люди кажуть, що ми повинні "вбивати євреїв" або "вбивати палестинців". Наче це може щось вирішити".

Разан Мохаммад абу-Шалл вчилася в Університеті Північної Кароліни за фахом архітектура і дизайн.

Новина про вбивство молодої мусульманської родини спричинила хвилю обурення в місцевих ЗМІ, зазначає газета. Видання пишуть, що злочин "схожий на страту". Деякі порівнюють подію з терактами в Парижі. Користувачі Twitter також публікують повідомлення зі співчуттям і фотографіями вбитих. Багато хто закликає президента США Барака Обаму і релігійних лідерів засудити вбивство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram