ГоловнаСвіт

У Франції виплатили €2 млн за дітей, яких переплутали

Постраждалі наполягають на збільшенні суми компенсації

У Франції виплатили €2 млн за дітей, яких переплутали
архив
Фото: MEDdaily

Французький суд постановив виплатити двом сім'ям майже €2 млн за помилку лікарів та акушерів більш ніж двадцятирічної давності.

Про це повідомляє агентство AFP.

У 1994 році лікарі клініки в місті Канн переплутали двох новонароджених дівчаток: їх поклали в один бокс, коли лікували від фізіологічної жовтяниці. Через 10 років батько однієї з них зауважив, що у дитини, якій дали ім'я Манон Серрано, шкіра значно темніша, ніж у нього, і висунув вимогу провести генетичну експертизу.

У результаті дослідження з'ясувалося, що не тільки він не є батьком дитини, але і його дружина Софі - не біологічна мати Манон. Після цього вони відшукали другу пару потерпілих і спільно подали позов до суду. При цьому обидві родини вирішили, що обмінюватися дітьми не будуть, оскільки це могло б завдати психологічної травми дітям.

Процес тривав 11 років. Спочатку потерпілі вимагали майже €12 млн, але суд зобов'язав клініку Канна виплатити їм €1,88 мільйона євро - по €300 тис. батькам, по €400 тис. обом дівчаткам і €60 тис. їхнім братам і сестрам. Обидві сім'ї заявили, що мають намір подати апеляцію, оскільки сума компенсації недостатня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram