ГоловнаСвіт

На російському ТБ заявили, що танки РФ здатні дійти до Варшави за добу

"Армія у нас велика, на всіх вистачить"

На російському ТБ заявили, що танки РФ здатні дійти до Варшави за добу

Російський "5 канал" показав сюжет, у якому йдеться, що російські танки здатні дійти до Варшави за добу, а у столиці країн Балтики російські солдати можуть висуватися взагалі пішки.

Таким чином журналісти програми "Главное", яка вийшла в неділю, відреагували на заяву глави МЗС Польщі Гжегожа Схетини про неприродність відзначення 9 травня у Москві.

"Варшава - це занадто просто. Від Москви до польської столиці лише 1300 кілометрів. Танк Т-90, наприклад, увійде в передмістя менше ніж через добу після початку маршу. До цього часу бійці ПДВ - їм на перекидання потрібно лише дві години - встигнуть провести репетицію, зварити святкову кашу з тушонкою і випрасувати парадну форму. Здається, нас давно не було в Берліні? 9 травня - чудовий привід для дружнього візиту. 1800 кілометрів для сучасної армії - не відстань, тим більше багато російські офіцери непогано знають Німеччину, їм там навіть карти не знадобляться", - йдеться у сюжеті. Останні слова цієї фрази супроводжуються кадрами, на яких замість німецького прапора на флагштоку піднімають російський.

"Прага, Гельсінкі, Вільнюс, Таллінн, Рига - це взагалі зовсім поруч. У половину цих міст святкові російські солдати можуть вирушати взагалі пішки. Візит у Лондон і Вашингтон, звичайно, доведеться планувати сильно заздалегідь: без авіації і флоту тут не обійтися. Але до травня ще є час, тож заявки приймаються. Армія у нас велика, для всіх вистачить", - каже журналіст.

Варто зазначити, що

"5 канал" входить у "Національну медіа групу", раду директорів якої очолює колишня гімнастка Аліна Кабаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram