ГоловнаСвіт

Назарбаєв зажадав зняти його портрети з рекламних щитів

Економічне зростання Казахстану 2014 року скоротилося

Назарбаєв зажадав зняти його портрети з рекламних щитів
Назарбаев
Фото: EPA/UPG

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв зажадав замінити його портрети, розміщені на рекламних щитах на в'їзді у великі міста, на дані про працевлаштування громадян.

Про це повідомляє Tengrinews.

За словами глави республіки, усі повинні пам'ятати, що для стабільного зростання економіки Казахстану необхідно створювати близько 10 тис. робочих місць щорічно.

"І ми повинні на в'їздах в усі обласні центри не мої портрети вішати, а табло: скільки робочих місць створено за минулий місяць, за минулий квартал. Ось чого вимагаю. Нехай ЗМІ показують, скільки робочих місць створено, яких місць", - заявив Назарбаєв під час телемосту.

Водночас президент попросив не пов'язувати префікс "нур" з його іменем, нагадавши, що це слово має свій сенс і в перекладі означає "промінь" або "яскравий". "І назва нової економічної політики "Нурли жол" зумовлена благими побажаннями того, щоб наш шлях був відкритим і світлим", - додав Назарбаєв, повідомляє kazinform.

Напередодні перший заступник прем'єр-міністра Казахстану Бакитжан Сагінтаєв в інтерв'ю "Комсомольской правде" констатував, що економічне зростання республіки скоротилося. Через падіння зовнішньоторговельного обороту, зумовленого зниженням цін на нафту, показники зростання 2014 року скоротяться до 4,3% порівняно із запланованими 5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram