ГоловнаСвіт

Вітчима вбитого у Фергюсоні підлітка підозрюють у розпалюванні заворушень

Мати загиблого підлітка вважає, що її чоловік діяв на емоціях

Співробітники правоохоронних органів США вирішили перевірити причетність Луїса Хеда (Louis Head), вітчима чорношкірого підлітка Майкла Брауна, вбитого поліцейськими у серпні 2014 року, до розпалювання заворушень у Фергюсоні.

Як повідомляє CNN, найближчим часом Луїса Хеда збираються допитати.

На одному з відеороликів, знятих 24 листопада, видно, як Луїс Хед викрикує фразу: "Спаліть все до біса!".

Мати Майкла Брауна Леслі Макспадден (Lesley McSpadden) вважає, що її чоловік не закликав до масових заворушень і погромів. "Це просто неможливо. Протести тривають з 9 серпня, вони почалися відразу після вбивства. Він сказав так з люті. Одна справа вимовити щось і зовсім інша - здійснити. Він нічого не робив", - заявила вона.

Як повідомляє The Guardian, адвокат батьків убитого підлітка Бенджамін Крамп (Benjamin Crump) також назвав цей інцидент "проявом емоцій".

Акції протесту почалися у Фергюсоні 24 листопада після того, як журі присяжних вирішило не висувати офіційних звинувачень проти поліцейського Даррена Вілсона, котрий застрелив 18-річного підлітка в серпні 2014 року. Демонстрації підтримали більш ніж у 170 американських містах.

За дві ночі заворушень у самому Фергюсоні заарештували в цілому 100 осіб. У місті спалили десятки машин, ресторани, магазини і кафе. 29 листопада Даррен Вілсон звільнився з правоохоронних органів.

Майкла Брауна застрелили 9 серпня. Деякі свідки стверджували, що між поліцейський і хлопець сперечалися. Співробітник органів правопорядку вистрілив у юнака незважаючи на те, що той підняв руки вгору. За версією поліції, Браун сам напав на поліцейського, це підтверджують свідчення інших свідків. Після інциденту у Фергюсоні спалахнули заворушення, які тривали кілька тижнів.

Нагадаємо, напередодні президент США Барак Обама попросив у Конгресу $263 млн на відновлення довіри до поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram