ГоловнаСвіт

У поліції Фергюсона збільшиться кількість афроамериканців

Глава поліції Фергюсона відмовився йти у відставку

У поліції Фергюсона збільшиться кількість афроамериканців
Полиция в Фергюсоне
Фото: EPA/UPG

Поліцію міста Фергюсон (штат Міссурі, США) чекають кадрові зміни, які насамперед торкнуться кількості афроамериканців у правоохоронних органах.

Про це повідомив мер Фергюсона Джеймс Ноулз, пише The Los Angeles Times.

За його словами, новий підхід до формування штату поліції має "ґрунтуватися на складі суспільства", інформує The Daily Mail. Ноулз зазначив, що для цього має намір залучити до лав правоохоронних органів афроамериканців. При цьому він зауважив, що звільнень у керівництві департаменту поліції міста не буде.

30 листопада начальник поліції Фергюсона Том Джексон заявив, що, незважаючи на вимоги багатьох жителів міста, він не піде у відставку. "Моя основна мета - захист громадян та їхньої безпеки. Я зацікавлений у тому, щоб у місті був порядок. Я не збираюся у відставку", - заявив він.

29 листопада поліцейський Даррен Вілсон, який застрелив 18-річного афроамериканця Майкла Брауна, подав рапорт про звільнення. Він з 9 серпня перебував у службовій оплачуваній відпустці. Вілсон і раніше казав, що має намір звільнитися з поліції, щоб не компрометувати колег. Поліцейський неодноразово заявляв, що не визнає своєї провини і не відчуває докорів сумління.

24 листопада журі присяжних вирішило не висувати офіційних звинувачень проти поліцейського, визнавши аргументи поліції. Відразу після цього у Фергюсоні та інших американських містах почалися заворушення. Протестувальників підтримали в різних містах країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram