ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві протестують проти скорочень медпрацівників

В акції беруть участь активісти деяких політичних партій

У Москві протестують проти скорочень медпрацівників
архив
Фото: EPA/UPG

У Москві триває акція профспілок, спрямована проти скорочення медпрацівників.

Про це повідомляє ТАСС.

За даними ГУ МВС у Москві, в акції беруть участь півтори тисячі осіб. "Ніяких випадків не зафіксовано", - розповіли агентству в прес-службі столичної поліції.

Учасники ходи виступили із Самотечної площі, потім пройдуть по Делегатській вулиці до перетину вулиці Дурова та Олімпійського проспекту, де відбудеться мітинг.

Над колоною розгорнуто плакати: "Разом за гідну медицину!", "Медики і пацієнти, єднайтеся!", "Ні скороченню медустанов!".

В акції, організованій Конфедерацією праці Росії, беруть також участь нечисленні активісти політичних партій РПР-Парнас, "Яблуко", Партії прогресу, різних організацій лівого спрямування. Захід погоджено зі столичною владою.

Попередня акція, спрямована проти скорочення медпрацівників, відбулася в Москві 2 листопада. Тоді на мітинг на Суворовську площу прийшли близько шести тисяч осіб.

З кінця 2013 року в Москві триває скорочення медичних установ. Згідно з робочим варіантом плану-графіка закриття московських клінік і пологових будинків, співробітників 28 медустанов, включаючи 15 лікарень, буде звільнено. У деяких лікарнях співробітників уже скоротили. Чиновники стверджують, що це дозволить заощадити бюджетні кошти і підніме якість медпослуг. Так, 16 жовтня заступник мера Москви з питань соціального розвитку Леонід Печатников заявив, що ліквідація медустанов і звільнення співробітників пов'язані з необхідністю виконати травневі укази президента про підвищення зарплат у сфері охорони здоров'я. Лікарі, проте, упевнені, що йдеться про перерозподіл грошей і звільнення від поліклінік дорогої землі в центрі Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram