ГоловнаСвіт

Стрілянина в університетському кампусі у Флориді: троє поранених

Поліція застрелила невідомого стрільця

Стрілянина в університетському кампусі у Флориді: троє поранених
архив
Фото: mignews.com.ua

Невідомий вранці 20 листопада влаштував стрілянину в кампусі Університету штату Флорида в місті Таллахассі, повідомляє агентство Рейтер.

За словами свідків, інцидент стався біля університетської бібліотеки, яку незабаром після цього оточили поліцейські. У кампусі оголосили тривогу, всім учням рекомендували залишатися в приміщенні і не підходити до дверей і вікон.

Унаслідок стрілянини постраждали три студенти. Одному з них надали допомогу на місці, двох ушпиталили. Згодом представники лікарні повідомили, що один із поранених перебуває в критичному стані.

Незабаром поліція Флориди застрелила людину, яка влаштувала стрілянину. Він відмовився кинути зброю на землю і спробував чинити опір, після чого його вбили.

Особистість стрільця поки не розкривається.

Інциденти зі стріляниною відбуваються в американських навчальних закладах регулярно. Так, 5 червня одна людина загинула і троє отримали поранення у перестрілці в будівлі невеликого християнського коледжу в Сіетлі. А наприкінці травня син голлівудського режисера Пітера Роджера влаштував стрілянину біля Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі. Тоді загинули шестеро перехожих, ще шість осіб отримали поранення. А минулого місяця 15-річний школяр застрелив чотирьох своїх товаришів по навчанню в їдальні своєї школи, після чого покінчив з життям. Крім того, шість осіб отримали поранення внаслідок стрілянини у школі у штаті Вашингтон.

Такі інциденти стали причиною проведення регулярних дискусій з приводу контролю за зброєю в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram