ГоловнаСвіт

Британців попередили про шпигунство через веб-камери

Комітет із захисту інформації Великобританії побоюється зростання злочинності

Британців попередили про шпигунство через веб-камери

Жителів Великобританії попередили про існування, імовірно, російського сайту, на якому йде трансляція з веб-камер, встановлених у їхніх будинках.

Відповідну заяву зробив неурядовий Комітет із захисту інформації Великобританії (ICO), повідомляє The Daily Mail.

За даними видання, на сайті ведеться трансляція з 350 тис. веб-камер, встановлених у будинках по всьому світу, при цьому 600 із них знаходяться на території Сполученого Королівства. Назву сайту газета не розголошує, проте вказує, що таким чином зловмисники, в тому числі грабіжники, можуть шпигувати за сім'ями в режимі реального часу.

Крім того, камери, доступ до яких можна отримати через сайт, також встановлено в магазинах, спортивних залах, пабах і навіть на стайнях. Деякі камери працюють у режимі відеоняні, показуючи сплячих немовлят. При цьому трансляція супроводжується вказівкою точного місця розташування камери і поштовим індексом будівлі, у якій вона встановлена.

Як пише The Daily Mail, на головній сторінці розміщено повідомлення, яке свідчить, що сайт створено, щоб показати важливість налаштувань безпеки: "Іноді адміністратор (можливо, і ви) забуває встановити пароль для доступу до системи. Цей сайт надає доступ до "незапаролених" камер, і це абсолютно законно". При цьому творці сайту закликають користувачів встановити паролі на веб-камерах, і тоді їхню трансляцію на порталі відключать.

ICO також наполегливо рекомендував британцям змінити паролі для віддаленого доступу до камер або відключити їх від Інтернету. У комітеті попередили, що інакше безпека жителів Королівства опиниться під загрозою.

Нагадаємо, раніше у листопаді міністерство оборони Великобританії оприлюднило документ, в якому закликало високопоставлених чиновників уникати інтимних стосунків з дівчатами під час роботи в Росії та Китаї через загрозу подальшого шантажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram