ГоловнаСвіт

США опублікували пам'ятку про лихоманку Ебола

Кілька держав заборонили в'їзд іноземцям, які відвідували країни, де лютує вірус Ебола

США опублікували пам'ятку про лихоманку Ебола
Фото: EPA/UPG

США опублікували пам'ятку про те, що необхідно знати громадянам про лихоманку Ебола. Такий захід повинен мінімізувати паніку, що шириться серед людей.

З відповідним документом можна ознайомитися на сайті Білого дому.

"Загроза спалаху небезпечного вірусу на території США мізерно мала. Але ми ставимося до неї серйозно на найвищому урядовому рівні", - зазначив президент США Барак Обама за підсумками двогодинної наради у своїй головній резиденції, де обговорювали шляхи боротьби із захворюванням.

У Вашингтоні нагадали, що лихоманка Ебола не передається повітряно-крапельним шляхом, а поширюється лише через рідини організму людини - такі як кров і слина. Крім того, заразитися можна лише в разі прямого контакту із зараженою людиною або через контакт з інфікованими тваринами.

16 жовтня Обама провів нараду, на якій заявив, що може призначити фахівця для координації боротьби з лихоманкою Ебола. "Можливо, доцільно призначити ще одну людину", - цитує агентство Рейтер американського лідера.

Водночас Обама зазначив, що "не має принципових заперечень" проти введення заборони на поїздки в країни Західної Африки, додавши, що це не найкращий спосіб боротьби з хворобою. Президент США заявив, що експерти запевнили його в тому, що посилено заходи для виявлення інфікованих людей в аеропортах країни.

У четвер влада Ямайки заборонили в'їзд іноземцям, які відвідували країни, де лютує епідемія лихоманки Ебола. Аналогічне рішення ухвалили Колумбія, Гаяна і Сент-Люсія. Також обмежити сполучення з країнами Західної Африки запропонували в РФ.

Спалах лихоманки Ебола зафіксували у Гвінеї в лютому 2014 року. Потім хвороба поширилася на Сьєрра-Леоне, Ліберію, Нігерію, Демократичну Республіку Конго і Сенегал. Окремі випадки зараження лихоманкою зафіксовано в Європі та США. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, сьогодні смертельним вірусом уражено близько 8,5 тис. осіб, а його жертвами стали понад 4,5 тис. При цьому у ВООЗ зазначають, що реальне число жертв може бути значно більшим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram