ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Сирійська армія заявила про знищення штабу "Ісламської держави"

Дамаск стверджує, що серед вбитих ісламістів багато іноземців

Сирійська армія заявила про знищення штабу "Ісламської держави"
архив
Фото: www.arms-expo.ru

Сирійська армія заявила про знищення штабу терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) у провінції Дейр-ез-Зор на північному сході країни.

Про це повідомляє ліванський телеканал Al Mayadeen.

За даними телеканалу, координаційний центр ісламістів ліквідували під час наступальних дій військових. Крім того, повідомляється про знищення великої кількості ісламістів, багато з яких не були громадянами Сирії.

Бойовики ІД від початку вересня воювали з сирійської армією в Дейр-ез-Зорі. Вони намагалися захопити базу ВПС, яка вважалася останнім оплотом урядових військ у цій провінції. Однак, військові не тільки змогли зберегти контроль над стратегічно важливим об'єктом, але й від початку цього тижня почали активно звільняти захоплені ісламістами території.

Терористичне угруповання "Ісламська держава", що має зв'язки з "Аль-Каїдою", на початку червня захопило значну частину територій Сирії та Іраку. Екстремісти оголосили про створення на захоплених територіях "ісламського халіфату". США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня почали військові дії проти екстремістів в Іраку. Всього за час операції США завдали 200 авіаударів по Іраку і разом із близькосхідними союзниками близько 100 ударів по території Сирії.

Нагадаємо, напередодні ісламіст із ФРН опублікував відео з погрозами на адресу Меркель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram