ГоловнаСвіт

У Петербурзі на семінарі для журналістів затримали двох громадян США

Співробітники міграційної служби РФ, імовірно, звинувачують американців у порушенні правил в'їзду в РФ

У Петербурзі на семінарі для журналістів затримали двох громадян США
Ренди Ковингтон (слева) и Джо Бергантино (справа)
Фото: twitter.com/Rcovington4, bu.edu

У Санкт-Петербурзі на семінарі із журналістського розслідування затримали двох громадян США.

Про це повідомляє Fontanka.ru.О 13:00 16 жовтня співробітники міграційної служби прибули в готель Sokos, де проходив семінар. Співробітники УФМС забрали двох громадян США під приводом перевірки документів.

За інформацією видання, затриманими виявилися директор навчального центру Newsplex Університету Південної Кароліни Ренді Ковінгтон і керівник Центру журналістських розслідувань в Новій Англії Джо Бергантіно.

Згодом Fontanka.ru повідомила, що затримані перебувають в одному з відділів УФМС Санкт-Петербурга. У американських журналістів, за заявою УФМС, виникли проблеми з неправильно оформленими візами. Проте опісля видання подало новий коментар УФМС: "Ми поки що не коментуємо ситуацію із затриманням американців на Василівському острові".

Як зазначає Fontanka, ця ситуація дуже схожа на подію в липні. Тоді питання у відомства виникли до громадянки Литви Юстини Тілаїте. 17 липня міграційники прийшли в готель "Парк Крестовський", де закінчувалася конференція громадського руху на захист прав виборців "Голос". Варто зазначити, що її організатори раніше були учасниками однойменної асоціації, діяльність якої торік призупинило міністерство юстиції. Тілаїте зацікавила ФМС, оскільки вона, як голова міжнародного центру електоральних досліджень, нібито вела професійну діяльність, незважаючи на в'їзд у Росію за туристичною візою. 18 липня суд видворив її за порушення правил в'їзду в Росію.

Нагадаємо, наприкінці вересня в Петербурзі затримали кількох учасників антивоєнного зібрання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram