ГоловнаСвіт

Прем'єр Угорщини пояснив, чому його держава перекрила реверс газу Україні

За словами Орбана, Будапешт не допустить енергетичної кризи через конфлікт між РФ і Україною

Прем'єр Угорщини пояснив, чому його держава перекрила реверс газу Україні
Виктор Орбан

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан перед початком робочої поїздки на Закарпаття заявив радіостанції "Кошут", що його країна не може потрапити в ситуацію, коли через російсько-український конфлікт населення Угорщини позбавлять необхідного енергопостачання.

Про це 26 вересня повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми заповнюємо наші газосховища хорошими темпами", - запевнив Орбан, назвавши цифру в майже 60% від необхідних запасів, додавши, що постачання російського газу до Угорщини не припиняється.

Він також повідомив, що тема безперебійного газопостачання та його нарощування була в центрі переговорів між угорським урядом і головою правління російського "Газпрому" Олексієм Міллером у понеділок, 22 вересня, в Будапешті.

Як повідомляли, увечері 25 вересня Угорщина зупинила реверс газу в Україну, пославшись на технічні причини.

У відповідь "Нафтогаз" заявив, що припинення реверсу відбулося всього за кілька годин до наступного раунду тристоронньої зустрічі між Україною, Росією та ЄС 26 вересня вранці в Берліні.

Угорські ЗМІ тим часом цитують погрозу міністра енергетики Росії Олександра Новака, мовляв, Росія припинить постачання газу в ЄС через реверс в Україну. На відміну від Угорщини, Словаччина та Польща не припиняють реверсних постачань газу в Україну, попри погрози Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram