ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Іспанська поліція затримала 9 імовірних членів "Ісламської держави"

Ще двох імовірних бойовиків затримано у Британії

Іспанська поліція затримала 9 імовірних членів "Ісламської держави"
архив
Фото: EPA/UPG

Поліція Іспанії та Марокко затримала дев'ятьох імовірних членів одного з осередків терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це 26 вересня повідомляє агентство Рейтер з посиланням на іспанське міністерство внутрішніх справ.

У відомстві заявили, що затримані були членами групи, що базується в іспанському автономному місті Мелілья на середземноморському узбережжі Африки, а також у місті Надор у Марокко.

Іспанські ЗМІ повідомили, що один із заарештованих був іспанцем, а решта - марокканськими громадянами. У МВС відмовилися коментувати затримання, додавши, що розслідування ще триває.

Крім того, повідомляє Рейтер, ще двох ймовірних терористів заарештували в п'ятницю вранці у Великобританії. Підозрюваних затримали на автомагістралі M6 в Англії співробітники відділення поліції з боротьби з тероризмом. Таким чином, кількість ймовірних терористів, затриманих британською поліцією за два дні, зросла до 11 осіб.

У серпні прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив про те, що країна не братиме участі у війні в Іраку. Проте пізніше Лондон підтримав оголошену Вашингтоном нову стратегію боротьби з терористичним угрупованням "Ісламська держава". Найближчим часом ВПС Британії можуть приєднатися до американської та французької військової авіації, яка вже завдає ударів по позиціях бойовиків в Іраку і Сирії.

Раніше Іспанія засудила загрозу безпеці від "Ісламської держави", Мадрид заявив про свою підтримку міжнародної коаліції з боротьби з угрупованням. Разом з тим, іспанські війська не беруть участь у військовій операції проти бойовиків в Іраку і Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram